Κατσέλη: Σε 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα

0
5

 

Τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της εισήγησης της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επανακατατεθούν οι καταθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η άρση των capital control και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Παράλληλα τόνισε ότι, αποτελεί «εθνικό στόχο» η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά και τόνισε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνέβαλε στην «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών. «Από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δις.

Είχαμε αύξηση καταθέσεων έναντι Ιουνίου φέτος τον Δεκέμβρη με αύξηση καταθέσεων κατά 1,15 δις μετά την ανακεφαλαιοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here