Κάτω από το όριο της φτώχειας το 80% των Σύρων

0
7

 

 

Τo 80% και πλέον του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας στην Συρία που συνταράσσεται από τον πόλεμο τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση «Η Συρία σε πόλεμο» η οποία δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους στη Σκωτία.

Τα ποσοστά φτώχειας κατέγραψαν εκρηκτική άνοδο εξαιτίας των εχθροπραξιών, οι οποίες έχουν διαλύσει τις ζωές περισσότερων από 270.000 ανθρώπων από το 2011, επισημαίνεται στην έρευνα που συντάχθηκε από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Δυτική Ασία (ESCWA) και το Κέντρο Συριακών Σπουδών του Σεντ Άντριους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το 83,4% των κατοίκων ζει αυτή τη στιγμή κάτω από τα όρια της φτώχειας έναντι μόλις του 28% πριν από τον πόλεμο.

Στα τέλη του 2015 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι εκατομμύρια παιδιά, είχαν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια έναντι 1 εκατομμυρίου τον Ιούνιο του 2012. Μεταξύ αυτών, τέσσερις και πλέον εκατομμύρια είναι κάτοικοι της Δαμασκού και της επαρχίας της, όπως επίσης και του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Το ποσοστό των πολιτών που έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση μειώθηκε από το 95% στο 75% εξαιτίας της καταστροφής των σχολείων και της έλλειψης εκπαιδευτικών. Το σύνολο του δυναμικού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 98,2% το 2010 μειώθηκε σε 61,5% το 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here