«Καυγάς» ΕΡΤ-ΣΚΑΪ για τη μετάδοση της θείας λειτουργίας από την Τήνο

 

Με βέλη εκατέρωθεν απαντούν ΕΡΤ και ΣΚΑΪ μετά τις κατηγορίες που απευθύνει η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης προς αυτήν του ιδιωτικού σταθού ότι της έκλεψαν την εικόνα από την τηλεοπτική κλαύψη της θείας λειτουργίας στην Τήνο.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής: «Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησε σε μια πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήθη, κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο νησί».

Όπως επισημαίνεται, «για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΙ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο. Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μην φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές, παρουσίαζε την μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα) ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες! Προμελετημένο το έγκλημα δηλαδή. Ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως την δόλια οδό», αναφέρεται επίσης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι: «Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματά της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης. Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα. Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει».

Από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ απορρίπτει κάθε κατηγορία αρνούμενος ότι υπήρξε οποιαδήποτε κλοπή εικόνας της ΕΡΤ και με δική του ανακοίνωση απαντά στις «παντελώς έωλες καταγγελίες της ΕΡΤ, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ΣΚΑΪ δήθεν έκλεψε τη δήθεν αποκλειστική τηλεοπτική μετάδοσή της από τους εορτασμούς για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο, ξεγυμνώνει ο σταθμός του Νέου Φαλήρου, αποδεικνύοντας ότι τελικά στην κρατική τηλεόραση… «δεν έχουν το Θεό τους».

Όπως αποσαφηνίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΪ, στην πραγματικότητα έστειλε με ίδιους πόρους τη δική του πολυμελή δημοσιογραφική και τεχνική αποστολή στην Τήνο, που αποτελείτο από τέσσερις κάμερες, δύο μονάδες εξωτερικής μετάδοσης κι ένα drone – το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε από σεβασμό στο σχετικό αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ αναφέρεται πως:

Στην ΕΡΤ «δεν έχουν το Θεό τους».

Η διοίκηση της ΕΡΤ που ζει στην Ελλάδα της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης, όπως μάς πληροφορούν καθημερινά οι ειδήσεις του κρατικού καναλιού, με μια πρωτοφανή ανακοίνωση καταφέρεται κατά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που «τόλμησε» να κάνει δημοσιογραφική αποστολή στην Τήνο για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Και ζητεί την «αποκλειστικότητα» στη Θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας.

Νέα ήθη για τη «Νέα ΕΡΤ». Για να λογαριαστούμε: Η διοίκηση του ΣΚΑΪ πληρώνοντας με δικούς της πόρους έστειλε στο νησί της Τήνου: Τέσσερις κάμερες με δυο μονάδες εξωτερικής μετάδοσης και ένα drone το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας–αίτημα το οποίο και ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε.

Ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε επίσης το αίτημα της Μητρόπολης να μη μπει με δική του κάμερα εντός του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Συνολικά η αποστολή του ΣΚΑΪ στην Τήνο αποτελούνταν από έξι (6) τεχνικούς και δυο (2) δημοσιογράφους. Η διοίκηση της ΕΡΤ η οποία πριν από ακριβώς έναν χρόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις εκδηλώσεις στην Τήνο παίρνοντας προφανώς άλλες εντολές από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αντί να απολογείται για την ποιότητα και το περιεχόμενο των ειδήσεων που παρουσιάζει καθημερινά στους ελάχιστους τηλεθεατές της καταφεύγει σε εμπρηστικές ανακοινώσεις κατά ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που σέβεται όλες τις αρχές της δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.

Ο ΣΚΑΪ σέβεται απόλυτα τον κόπο και την εργασία όλων των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί κανένα «τελεσίγραφο» από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που προφανώς για να γίνει αρεστή στα υπόγεια του Μαξίμου βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί. Για την καθεστωτική διοίκηση της ΕΡΤ για όλα ευθύνεται ο ΣΚΑΪ. Ελπίζουμε να μην ευθύνεται και για τον τορπιλισμό της Έλλης.

Ως ΣΚΑΪ θα ευχόμασταν επίσης «φώτιση» στη διοίκηση της ΕΡΤ και όχι άλλες χαμένες μεταδόσεις Ελλήνων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς δεν πιστεύουμε στα θαύματα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code