Κεδίκογλου: Στόχος της κυβέρνησης η χειραγώγηση των ΜΜΕ – Υπερκαναλάρχης ο κ. Παππάς

0
8

 

Στόχος της κυβέρνησης, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, δηλώνει ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει ότι ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση μπορεί να προσβληθεί ως αντισυνταγματικός. Κατηγορεί δε, την κυβέρνηση ότι αναζητά εσωτερικούς εχθρούς κατά τα σταλινικά πρότυπα.

«O σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι προφανής. Στόχος είναι η χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωση, αποφασίζοντας αυθαίρετα να χορηγήσει μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες χωρίς να δικαιολογείται ο συγκεκριμένος αριθμός, ενώ ούτε η όλη διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί άμεμπτη, καθώς βασίζονται σε μία ψευτομελέτη του Ινστιτούτου Φλωρεντίας, καταστρατηγώντας τις συνταγματικές αρχές της ανεξαρτησίας, της ελευθεροτυπίας και του υγιούς ανταγωνισμού. Εμείς από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει για δυσάρεστες εξελίξεις και είχαμε καταψηφίσει το «νόμο Παππά»» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Όπως προσέθεσε: «Ο κ. Τσίπρας μιλάει για θεσμική εκτροπή, όταν ο ίδιος ο νόμος για τα Μέσα Ενημέρωσης μπορεί να προσβληθεί ως αντισυνταγματικός, αφαιρώντας εξουσίες από μία ανεξάρτητη αρχή, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και τις μεταβιβάζει στον υπουργό του. Συνεπώς , ο κ. Παππάς με βάση το νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα γίνεται υπερκαναλάρχης και το ΕΣΡ, για το οποίο τούς μέμφονται, ότι δεν συναινούν στη συγκρότησή του, αποκτά ένα διακοσμητικό ρόλο, αφού πλέον εισηγείται και δεν αποφασίζει. Έχουν καταλύσει την ανεξάρτητη αρχή, ο κ. Παππάς, ως άλλος Λουδοβίκος λέει: «το Κράτος είμαι εγώ». Το Σύνταγμα τις αρμοδιότητες αυτές, των αδειοδοτήσεων τις δίνει στην ανεξάρτητη αρχή, ανήκουν δηλ. στο κράτος, αντιθέτως ο κ. Παππάς φαίνεται ότι ερμηνεύει με το δικό του τρόπο το Σύνταγμα.

Έχουν μπερδέψει την κυβέρνηση με το κράτος, αυτή είναι καθεστωτική νοοτροπία. Η ανεξάρτητη αντικειμενική ενημέρωση είναι συστατικό της Δημοκρατίας μας. Τα κόλπα για να φιμώσουν την κριτική, για να φιμώσουν τους αντιπάλους τους, δεν έχουν θέση σε μία Δημοκρατία. Δεν έχουν, επίσης, δώσει πειστικές απαντήσεις για το πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον όταν έχουμε συγκέντρωση της ενημέρωσης σε λίγους, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων ο κ. Παππάς αποφάσισε ότι ο αριθμός των αδειών εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις, τη στιγμή μάλιστα που οι τεχνικές δυνατότητες μπορούν να υποστηρίξουν 16 κανάλια πανελλαδικά«.

Σημειώνει, επίσης, ότι καίτοι η ΝΔ δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, ενώ υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Όσον αφορά τα εσωκομματικά δηλώνει ότι «αυτά τα περί διάστασης μεταξύ «καραμανλικών», «σαμαρικών» «μητσοτακικών» είναι εκ του πονηρού και θα πρέπει να σταματήσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here