Κρίσιμο ραντεβού μετόχων του Mega με τραπεζίτες…

0
5

Kρίσιμο ραντεβού με τις πιστώτριες τράπεζες θα έχουν αύριο μέτοχοι του Mega σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και να μπορέσουν να προχωρήσουν στη γενική συνέλευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Τηλέτυπος ΑΕ«, της οποίας το το αντικείμενο θα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες του σταθμού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για να βάλουν τα 15 εκατ ευρώ, τα οποία είχαν αποφασίσει στη γενική συνέλευση του περασμένου Μαίου, και τώρα επιχειρούν την υπέρβαση, θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατ ευρώ. Θα πεισθούν, άραγε, οι τράπεζες να δώσουν τον αναγκαίο χρόνο για να γίνουν οι προτεινόμενες αναγκαίες διαδικασίες;

Από τους μετόχους του σταθμού, ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα μετάσχει στην αύξηση με ζεστό χρήμα -πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα αν μειωθεί το ποσοστό του, το οποίο σήμερα είναι λίγο πάνω από 20%. Οι άλλοι δυο, Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης, εφράζουν την πρόθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη, υπό προυποθέσεις όμως.

Το ένα μεγάλο αγκάθι είναι τα χρήματα που χρωστάει το κανάλι, εκ των οποίων περίπου 13 εκατ ευρώ στην εταιρεία παραγωγής σήριαλ «Άνωση» του Φώτη Μπόμπολα. Με δεδομένο ότι ο ίδιος εκδότης χρωστάει στο Μega περίπου 5 εκατ ευρώ, επιχειρείται να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός.

Το άλλο μεγάλο αγκάθι έχει να κάνει με το μάνατζμεντ του σταθμού. Τον τελευταίο χρόνο το είχε αναλάβει η πλευρά Ψυχάρη, ορίζοντας και ως διευθύνοντα σύμβουλο ένα δικό της άνθρωπο -τον Νίκο Πεφάνη, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του. Οι άλλοι δυο μέτοχοι υπογραμμίζουν ότι για να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να προηγηθεί συμφωνία για τον τρόπο διοίκησης του καναλιού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here