Κέντρο για 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα προτείνουν Μέρκελ-Γιούνκερ

0
6

Στη μίνι σύνοδο κορυφής, που θα γίνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει μεταξύ άλλων να πετύχει σημαντική βελτίωση στη λειτουργία των λεγόμενων hotspots, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel.

Όπως σημειώνει το περιοδικό, η η Κομισιόν  αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο μεταφορά των «hot spot» για τους πρόσφυγες από τα  ήδη «υπερφορτωμένα» νησιά  της Λέσβου και τη Κω, σε ένα μεγάλο κέντρο στην Αθήνα το οποίο θα μπορούσε να είναι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να διοικείται από τη Frontex και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το κέντρο αυτό θα μπορούσε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του σχεδίου να φιλοξενήσει 40-50.000 πρόσφυγες, αναφέρει το Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο 16 σημείων το οποίο μεταξύ άλλων θα οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γιουνκέρ έχει καλέσει ηγέτες της ΕΕ από την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, για συνομιλίες αύριο Κυριακή.
«Θα συζητήσουν για λειτουργικές λύσεις που απαιτούνται επειγόντως ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα ανθρωπιστική κρίση και θα αποφασίσουν την λήψη βραχυπρόθεσμών μέτρων», δήλωσε ο Γιουνκέρ στον γερμανικό εκδοτικό όμιλο Funke, στον οποίο ανήκει και η Hamburger Abendblatt.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here