«Κεραυνός» Μοσκοβισί: Απαιτούνται και νέα μέτρα

0
6

Νέα μέτρα απαιτεί η Κομισόν, για να καλυφθεί η «τρύπα» που προβλέπει, και ταυτόχρονα απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση στο 50% του φορολογικού συντελεστή των υψηλόμισθων.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί εκτιμά ότι και το 2016 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση -παρά τις αντίθετες προβλέψεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου– και μιλά για ανάπτυξη 2,7% το 2017. Αυτό το τελευταίο, όμως, υπό την αυστηρή προυπόθεση ότι θα προχωρήσουν όλες οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι θα ληφθούν τα πρόσθετα μέτρα που κρίνει ως αναγκαία.

Τα δυσάρεστα έρχονται τη στιγμή που η τρόικα απαντά με ένα ξερό «Όχι» στην πρόταση Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να αποτραπεί η μείωση και των κύριων συντάξεων των ήδη συνταξιούχων.

Πώς απαντά η κυβέρνηση; Δημοσίως ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης δηλώνει άγνοια για την αξίωση λήψης νέων μέτρων από την Κομισιόν, ενώ και ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει πως δεν έχει απορρίψει η τρόικα την αύξηση των εισφορών. Παρασκηνιακά, όμως, όλα αξιολογούνται από το οικονομικό επιτελείο. Έτσι κι αλλιώς τα μέλη της τρόικας θα φύγουν και θα επιστρέψουν σε 10 μέρες, οπότε και θα υπάρξουν νεώτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here