Κέρι: Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ εάν εγκαταλείψει τις δημοκρατικές αρχές

0
10

 

 Να σεβαστεί τις δημοκρατικές της αρχές κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης δικαστικών και άλλων κρατικών λειτουργών.

Παράλληλα, ο Τζον Κέρι προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, σε περίπτωση που εγκαταλείψει τις δημοκρατικές της αξίες.

«Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι και ο σεβασμός στη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Στεκόμαστε στο πλευρό της εκλεγμένης ηγεσίας στην Τουρκία όπως τόνισα και εγώ ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος Ομπάμα, από τις πρώτες κιόλας ώρες που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα γεγονότα αλλά καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει την ηρεμία και τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Θα προσφέρουμε τη βοήθειά μας ώστε να βρεθούν οι πραξικοπηματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης και υποστηρίζουμε τον σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω των οποίων τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τους νόμους και τη Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here