Κέρκυρα – Άρχισαν οι αστυνομικές περιπολίες με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα

0
9

 

Πραγματικότητα έγινε στην Κέρκυρα  το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Το πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ προκειμένου  να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο του νησιού τόσο κατά την προσεχή εορταστική περίοδο του Πάσχα, όσο και κατά την θερινή περίοδο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά, από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα και συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης.

Πρακτικά αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, καθώς εξασφαλίζει, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και οι επιμέρους ανάγκες που δημιουργούνται, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ως τουριστικοί προορισμοί διεθνούς εμβέλειας.

Οι αστυνομικοί, ποδηλάτες, υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, γεγονός που αποτυπώνει και την βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ενώ παρακολούθησαν ειδική εκπαίδευση, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και επιμέρους στόχευση της λειτουργίας τους αποτελούν, η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here