Κέρκυρα: Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς Ιταλία από Έλληνες

0
14

 

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο 40 μίλα ΝΔ των Παξών την Παρασκευή.

Μέχρι αυτή την ώρα φέρεται ότι έχουν συλληφθεί, τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες 60, 31, και 30 ετών αντίστοιχα και ένας Πακιστανός 25 ετών που ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Η λέμβος έπλεε ακυβέρνητη με 36 παράνομους μετανάστες.

Μεταξύ των 36 ήταν και ένας  Πακιστανός που συνελήφθη ως διακινητής. Στο κύκλωμα εμπλέκονται και τρεις Έλληνες από την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεταναστών ξεκίνησαν ξημερώματα της Παρασκευής, στοιβαγμένοι πάνω στην λέμβο, από παραλία της Πρέβεζας και είχαν τελικό προορισμό τις ακτές της Ιταλίας. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιός του προμήθευσε τη λέμβο.

Στο ακυβέρνητο πλοίο επέβαιναν 20 Ιρανοί, 10 υπήκοοι Πακιστάν, 4 από τη Σρί Λάνκα και ένας από το Λίβανο, ανάμεσά τους δυο παιδιά και δύο γυναίκες. Όπως φέρεται η τιμή για τη «χώρα του παραδείσου» άγγιζε τις 2.000 – 2.500 ευρώ το άτομο.

Οι μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί είναι καλά στην υγεία τους και όπως προβλέπεται θα ακολουθηθεί η διαδικασία της νόμιμης προώθησής τους στην Αθήνα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών, σε βαθμό κακουργήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here