Κερν: Μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε τους πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά

0
3

 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν αναφέρθηκε στο προσφυγικό τονίζοντας πως μακροπρόθεσμα δεν μπορούμε να συλλέγουμε τους πρόσφυγες σε ελληνικά νησιά ενώ επεσήμανε πως οι πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα θα πρέπει να επιστρέφονται μόνο σε ασφαλείς χώρες.

Ο ίδιος εκτιμά πως τώρα η ενσωμάτωση προηγείται της μετανάστευσης, η οποία, όπως σημειώνει, πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω καταβάλλοντας μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα βοήθειας για τις χώρες προέλευσης.

«Δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ένα «φρούριο Ευρώπη» και να παραβλέπουμε το τι συμβαίνει στα σύνορά μας, για το οποίο φέρουμε και εμείς ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να φθάσουν ταχύτερα τα προγράμματα βοήθειας και τα κέντρα υποδοχής στη Βόρεια Αφρική», αναφέρει χαρακτηριστικά, θεώρώντας πως στη Βόρεια Αφρική θα γίνουν κατά το τουρκικό πρότυπο συμπληρώνοντας πως «μακροπρόθεσμα δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους που προτίθενται σε φυγή».

Κατά την άποψη του Αυστριακού καγκελάριου, πρόσφυγες οι οποίοι διασώζονται στη θάλασσα θα πρέπει να επιστρέφονται μόνον σε ασφαλείς χώρες, κάτι που, όπως παρατηρεί, δεν είναι ίσως πάντα εύκολο, ωστόσο είναι εφικτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here