Κιμ Γιονγκ Ουν κατά ΗΠΑ: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πυρηνικά ανά πάσα στιγμή

0
13

 

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να απαντήσουν στην επιθετικότητα των ΗΠΑ «με πυρηνικά όπλα», και μάλιστα «οποιαδήποτε στιγμή» και εργάζονται για να βελτιώσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας «τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα».

«Αν οι ΗΠΑ και άλλες εχθρικές δυνάμεις επιμείνουν στην ενίσχυση της απερίσκεπτα εχθρικής πολιτικής τους ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να απαντήσουμε με πυρηνικά όπλα οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ατομικής Ενέργειας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Αεροδιαστημικής της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι, έχει σχεδόν ολοκληρώσει έναν νέο δορυφόρο παρατήρησης της Γης.

«Ο κόσμος σύντομα θα δει μια σειρά δορυφόρων της Βόρειας Κορέας στον ουρανό σε χρόνο και τόπο που θα αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος Κορέας», ανακοίνωσε η επιτροπή.

Από την πλευρά της η Σεούλ ανησυχεί ότι πρόκειται για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που θα αποτελούσε πρόκληση για τις γειτονικές χώρες του βόρειου κράτους της κορεατικής χερσονήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here