Κίνα: 10 νεκροί από έκρηξη και 40 αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε ορυχεία

0
10

Περίπου 40 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις μιας μεταλλευτικής εταιρείας στη βόρεια Κίνα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η κατολίσθηση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), είχε ως αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από την λάσπη οι κοιτώνες των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας στο Σανγκλούο, στην επαρχία Σαανσί. Τουλάχιστον τρία γειτονικά σπίτια καλύφθηκαν επίσης από τη λάσπη.

Σε άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε νωρίτερα, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ορυχείο της επαρχίας Γκιζού, στην νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών αρχών.

Στα κινεζικά ορυχεία, τα οποία έχουν την φήμη των πιο επικίνδυνων στον κόσμο, συνολικά 931 άνθρωποι έχασαν πέρυσι την ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο αριθμός αυτός παρουσίασε μείωση κατά 11% σε έναν χρόνο, αλλά ανεξάρτητες οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο μεγάλος, καθώς πολλά δυστυχήματα αποσιωπούνται για να αποφευχθεί το κλείσιμο εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here