Κίνα: Σώθηκαν 4 ανθρακωρύχοι μετά από 36 μέρες σε βάθος 200 μέτρων

 

Τέσσερις εργάτες διασώθηκαν αφού παρέμειναν επί 36 ημέρες εγκλωβισμένοι σε βάθος 200 μέτρων σε ένα ορυχείο γύψου στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης διήρκησε μόλις δύο ώρες: οι τέσσερις άνδρες βγήκαν στην επιφάνεια, ο ένας μετά τον άλλο, με τη βοήθεια μιας στενής κάψουλας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση CCTV.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να σκάψουν μια σήραγγα και να φτάσουν στους εγκλωβισμένους. Και οι τέσσερις, αμέσως μετά, οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρα και από εκεί σε νοσοκομεία.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου, όταν από άγνωστη αιτία κατέρρευσε μια σήραγγα στο ορυχείο της πόλης Πινγί. Αν και τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα οι διασώστες δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος ζωής, στις 29 Ιανουαρίου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα, ρούχα και φακούς.

Η γεωλογία της περιοχής ωστόσο καθιστούσε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης: η σήραγγα κινδύνευε να καταρρεύσει τελείως και οι πτώσεις βράχων συνεχίζονταν. Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου μάλιστα λίγο μετά την καταστροφή πνίγηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους διασώστες.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*