Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΝΑΤ κατά του ασφαλιστικού

0
3

 

Την αντίδραση των εργαζομένων του ΝΑΤ προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, συγκαλούν γενική συνέλευση την Παρασκευή στις 11.00 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις με αφορμή το νομοσχέδιo για το ασφαλιστικό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ στη σημερινή ανακοίνωσή τους, κάνουν επίσης λόγο για προσπάθεια να διαλυθεί το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο, το οποίο, όπως επισημαίνουν, λόγω της άρρηκτης σύνδεσης με τη ναυτιλία για 150 χρόνια, δεν έχει καμιά σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο που λειτουργούν τα άλλα ταμεία.

Όπως αναφέρουν, οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλουν, όπως και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, την ύπαρξη ξεχωριστού Ταμείου για τους εν ενεργεία ναυτικούς και συνταξιούχους.

«Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, προφανώς από πλήρη άγνοια για το πώς λειτουργεί το ΝΑΤ, το εντάσσει σε δύο τμήματα του ενιαίου φορέα, δηλαδή του ΙΚΑ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έτσι δεν θα λειτουργήσει, εκτός κι αν αυτό επιδιώκει» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ σε ανοιχτή καταγγελία για το ασφαλιστικό, αναμένεται να προχωρήσει την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται την προσεχή Δευτέρα να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της εκτελεστικής της επιτροπής προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here