Κινητοποιήσεις στην υγεία. 24ωρη στις 2 Δεκεμβρίου

0
6

 

Γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκορύφωμα 24ωρη απεργία στις 2 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας-Κέντρων Υγείας (ΠΕΔΥ – ΚΥ), σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου. Ζητούν την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία.

Οι γιατροί ζητούν επιπλέον την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, τη διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας με καταγραφή κυρίως των υγειονομικών αναγκών και όχι μόνο των δομών, εφοδιασμό των νοσοκομείων με νοσοκομειακό υλικό, και επαναφορά της μισθοδοσίας στα ίδια τα νοσοκομεία.

Στις 2 Δεκεμβρίου οι δομές του ΕΣΥ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου. Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας από τις 11 πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου, διεκδικώντας ανάλογη απόφαση με αυτές για τους δικαστικούς και τους ένστολους.