Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στη ΝΔ όταν θα είμαστε έτοιμοι

0
4

 

Οι εκλογές στην Νέα Δημοκρατία θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι, δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα ήθελε οι εκλογές να είχαν ήδη γίνει.

«Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016. Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει, όμως, δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απίθανο» το ενδεχόμενο διάσπασης, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων για να στελεχώσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή με μια πολύ πιο λιτή δομή» είπε ο βουλευτής του κόμματος, ενώ σχετικά με τους πρώην προέδρους ανέφερε: «Δεν έχω δει τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Καραμανλή να παρεμβαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία. Με τον κ. Σαμαρά υπήρχαν διαφορές που είχαν να κάνουν με την οικογενειακή ιστορία. Από τη στιγμή που δέχθηκα να γίνω υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά άφησα τα ιστορικά βαρίδια πίσω μου».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας : «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας Κυβέρνησης που μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Στις επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνούμε θα τις ψηφίζουμε. Η Κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε! Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ζήτημα πλειοψηφίας ας συγκροτήσει άλλη πλειοψηφία χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε για να διαφωνήσει ο κ. Τσίπρας και να πάει μετά στην Κ.Ο. να τους ζητήσει να στηρίξουν. Πραγματική διάθεση συναίνεσης δεν υπάρχει. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, τη συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγνώμη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα».

Σημείωσε ακόμα πως «η πρόταση Μεϊμαράκη προεκλογικά για καφέ στην Κουμουνδούρου δεν με έβρισκε σύμφωνο και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είχε συζητηθεί στα όργανα της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης υπό δυο προϋποθέσεις: «Πρώτον να υπάρχει ειλικρινής αυτοκριτική από τον κ. Τσίπρα και δεύτερον η συνεννόηση να είναι πολύ ευρύτερη πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Εμείς δεν παρέχουμε μια συναίνεση αλα καρτ! Όταν συνεχίζεται το πάρτι στο Δημόσιο και καταστρέφεται η Παιδεία δεν μπορούμε να συζητάμε για συναίνεση. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στελεχώνει το Κράτος με κολλητούς και φίλους θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα, ως κίνηση πραγματικής συναίνεσης, να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο αντικειμενικό να επιλέγουμε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο» συμπλήρωσε ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος δεν βλέπει ενδεχόμενο εκλογών: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here