Κυβέρνηση: Επικοινώνησε σήμερα με Coca Cola, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ΕΛΠΕ

0
9

Σε ενημέρωση προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση με non paper προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλότητα σε κλάδους της αγοράς.

Όπως ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές, και ως προς τον τομέα των πετρελαιοειδών, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

Συγκεκριμένα για τον τομέα των πετρελαιοειδών, κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα σύμφωνα με την οποία «η Διοίκηση των εταιρειών ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ότι όλα τα ιδιολειτουργούμενα, ελεγχόμενα, καθώς και τα πρατήρια τρίτων που φέρουν τα σήματα ΕΚΟ & ΒΡ, και τα οποία είναι συμβεβλημένα με το τραπεζικό σύστημα, αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες στόλου των καταναλωτών».

Αναφορικά με τον τομέα των φαρμάκων, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «επικοινώνησε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου και υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων».

Τέλος, στον τομέα του εμπορίου και των τροφίμων, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς». Ταυτόχρονα, «μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here