Κυβέρνηση: Θα έρθει Αρμαγεδδώνας χωρίς μέτρα για το ασφαλιστικό

0
7

Για Αρμαγεδδώνα -σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα για το ασφαλιστικό- έκανε λόγο το πρωί μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπουργός Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για «δραματική επιδείνωση των δεδομένων την τελευταία πενταετία».

Ο υπουργός είπε ότι η λήψη μέτρων είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος και τόνισε ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις των εχόντων περιουσία, όμως, όπως είπε, αναζητούνται τρόποι για να «εκλογικευθούν» αδικαιολόγητα μεγάλες συντάξεις και να ενισχυθούν τα κατώτατα στρώματα. όπως είπε, θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές.

Ο κ. Πετρόπουλος δεν απέκλεισε μάλιστα την επιβάρυνση κάποιων ασφαλισμένων, λέγοντας ότι «σκεφθείτε ότι ένας βιομήχανος με τον ΕΒΓΑτζη της γειτονιάς έχουν τις ίδιος εισφορές και θα παίρνουν και την ίδια σύνταξη».

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο τρόπο είσπραξης των εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελ. επαγγελματίες.

«Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here