Κυβερνητική σύγχυση για τo 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

0
9

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση για το εάν θα ισχύσει τελικά το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως κατέδειξε το χθεσινό ράβε-ξήλωνε του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Στην πρώτη ανακοίνωσή του, το απόγευμα της Κυριακής, το ΚΥΣΟΙΠ διακήρυττε ότι το μέτρο εξετάζεται και ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να μην επιβληθεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

«Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία» έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε διορθωτική ανακοίνωση στην οποία η επίμαχη παράγραφος είχε πλήρως εξαφανιστεί και τα σημεία που συζητήθηκαν είχαν γίνει από τέσσερα, τρία.

Σύμφωνα πάντως  με πληροφορίες που επικαλούνται σήμερα Τα ΝΕΑ και το Έθνος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία θα γίνει η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων θα ανακοινώσει το «πάγωμα» των μέτρων μέχρι την εύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε για πολλές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με το βλέμμα στραμένο στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα αποφύγει επώδυνα μέτρα, όπως το δυσβάσταχτο βάρος στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here