Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη – Σε σύγχυση οι αγρότες

0
6

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο γγ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημογιάννης, προσθέτοντας: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

Την ίδια ώρα σε σύγχυση δείχνουν να βρίσκονται οι αγρότες, εν αναμονή κλήσης από την κυβέρνηση, προκειμένου να προσέλθουν για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Οι συσχετίσεις αλλάζουν διαρκώς και στα μπλόκα της χώρας επικρατεί ασάφεια ως προς τις διεκδικήσεις, αφού όπως δήλωσαν οι επικεφαλής της κινητοποίησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «κάποιοι πατούν σε δύο βάρκες, άλλοι αλλάζουν γνώμη διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις για την απόφασή τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που απλώς… παρακολουθούν τις εξελίξεις».

Κοινό ζητούμενο -πλην του «οχυρού» της Νίκαιας, που παραμένει σταθερό στις αποφάσεις του για μη προσέλευση σε διάλογο έως ότου αποσυρθούν εξ ολοκλήρου ασφαλιστικό και αγροτικό- είναι να γίνει ο διάλογος επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στην κυβέρνηση, κάτι που ωστόσο αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, αφού ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας, σημείωσε: «Μέχρι στιγμής έχουμε τη θετική απάντηση από 30 μπλόκα της χώρας, 18 αλιευτικούς συλλόγους και έξι φορείς».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόβλημα αποτελεί το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν την Επιτροπή στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πολλοί ζητούν να συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής και να εκλέξουν τα πρόσωπα που θα διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Κλειστά επ’ αόριστον τα Τέμπη

Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν επ αόριστον τα Τέμπη, καθώς οι αγρότες, σκληραίνοντας εκ νέου την στάση τους, αναμένουν συγκεκριμένη πρόταση για διάλογο από την κυβέρνηση, στη βάση των προτάσεων που συνέταξαν με του συναδέλφους τους από το μπλόκο Μικροθηβών και με τις οποίες έχουν συνταχθεί πλέον πολλά μπλόκα.

Οι αγρότες εκτιμούν ότι ακόμη και εντός της ημέρας η κυβέρνηση πιθανόν να απευθύνει σχετική πρόσκληση για διάλογο.

Σήμερα, εκτός από τα Τέμπη, τις απογευματινές ώρες θα κλείσει η κυκλοφορία και στον δρόμο Λάρισας-Αγιάς στο Γερακάρι από 18:30 έως τις 20:300 αλλά και η ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι από 16:00 -00:00.

Οι αγρότες της Νίκαιας, από την πλευρά τους, αναμένεται να συνεδριάσουν το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσουν τους τρόπους περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Όπως επεσήμανε και χθες αργά το απόγευμα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας -που πέρασε από το μπλόκο της Νίκαιας, προερχόμενος από τη Φλώρινα και συνομίλησε με τους αγρότες- χρειάζεται ακόμη περισσότερη συσπείρωση και ενεργή συμμετοχή του συνόλου του αγροτικού κόσμου για την επίτευξη των στόχων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here