Κλίντον σε Τσίπρα: Ό,τι και να γίνει, μείνε στο δωμάτιο

1
7

Λίγες ημέρες πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, ο Μπιλ Κλίντον, τηλεφώνησε στον έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε γνωριστεί στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε πολλές φορές στον Αλέξη Τσίπρα: «Ό,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ’ ουδενί από το δωμάτιο».

Το ίδιο ρεπορτάζ από την Ουάσινγκτον σημειώνει ότι καθοριστικό ήταν και το τηλεφώνημα του Μπάρακ Ομπάμα στην καγκελάριο Μέρκελ. «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ. Ευτυχώς η Μέρκελ αντιλήφθηκε το γεωπολιτικό κίνδυνο«, αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικάνικη πηγή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί τόση αγάπη οι Αμερικανοί στον Τσίπρα; Μήπως γιατί αποτελεί το δόλιο χέρι τους μέσα στην ΕΕ που την κρατεί συνεχώς σε αναταραχή για να μην καταρρεύσει η δική τους οικονομία που είναι έτοιμη να διαλύσει; Η κατάντια του Τσίπρα και της δήθεν ελληνικής αριστεράς. Τρίζουν τα κόκκαλα του Ηλιού, του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη με τις αθλιότατες φιλοαμερικανικές πολιτικές τακτικές του δήθεν διαδόχου τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here