Κοινή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή – ακτοφυλακή θα προτείνει η Κομισιόν

0
4

 

Κοινή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνεργασία στο θέμα των συνόρων», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι σκοπός της δημιουργίας της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται η Συνθήκη Σένγκεν, διότι, όπως είπε, αν τα εργαλεία που διαθέτει χρησιμοποιηθούν σωστά, δίνει λύσεις στο θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Εντούτοις παραδέχθηκε ότι κάποια θέματα χρειάζονται βελτίωση ή αναθεώρηση.

Ερωτηθείς για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ στο Αιγαίο, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή εκεί, ενώ τέλος σημείωσε, ότι η ανταπόκριση των κρατών-μελών στην ιδέα μιας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής είναι πολύ θετική, γιατί όλες οι χώρες συνειδητοποιούν τη χρησιμότητά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here