Κοινή γραμμή Ελλάδας-Γαλλίας και Ιταλίας στο Eurogroup

0
6

 

«Κοινή γραμμή» κατά της «σκληρής» αντιμετώπισης από την ευρωζώνη των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας φαίνεται ότι εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συμμαχία εκδηλώθηκε αμέσως μετά την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για σαφή και ξεκάθαρη στήριξη των χωρών της Ιβηρικής, έναντι της «σκληρής γραμμής» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εισηγήθηκε έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, αρχικά μόνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς. Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ακολούθησαν και ο Ιταλός και ο Γάλλος ομόλογός του, ζητώντας ελαστικότερη αντιμετώπιση, με το βασικό επιχείρημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι μετά το Brexit η σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά αυτή τη στιγμή στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here