Κοινή πρόταση από τους «28» στην Τουρκία

0
3

 

Με τη διαμόρφωση κοινής διαπραγματευτικής θέσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ στις Βρυξέλλες, , η οποία θα παρουσιαστεί στον Αχμέτ Νταβούτογλου σήμερα.

Στις 08.00 τοπική ώρα ξεκινά η τριμερής με τον Τούρκο πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Οργανωτικά οι 28 θα περιμένουν το αποτέλεσμα της συνάντησης των τριών με τον Νταβούτογλου και στη συνέχεια θα συνέλθουν και πάλι σε Σώμα, ώστε να επικυρώσουν τη συμφωνία και στο τέλος θα προσκαλέσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Χθες βράδυ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η σημερινή ημέρα θα είναι δύσκολη σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε «ικανοποιημένος», ενώ υπενθύμισε ότι είναι έτοιμος ακόμη και για βέτο αν χρειαστεί.

Σαφής ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ σε μήνυμά του στο Twitter, ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε πως «έχουμε μεταξύ μας κοινή θέση, μένει να συμφωνήσει και η Τουρκία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here