Κοινωνικό Ανταλλακτήριο στον Δήμο Παλλήνης

0
2

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην εποχή της οικονομικής κρίσης το «Κοινωνικό Ανταλλακτήριο», ως μια από τις δομές που απαρτίζουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης διευρύνοντας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υποστηρίζεται από τις Κοινωνικές Δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των Κοινωνικών Ιατρείων, της δράσης της Διανομής των προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες και της Τράπεζας Χρόνου, δημιούργησε το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο. Η ιδέα μάλιστα επεκτείνεται και σε άλλους δήμους.

Στηρίζεται στην φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης / ανακύκλωσης και της ανταλλακτικής οικονομίας. Στόχος της δομής, είναι η κατ αρχήν κάλυψη αναγκών των ευπαθών αυτών ομάδων σε είδη ένδυσης υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, βιβλίων και cd καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη υλική βοήθεια. Οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης οι οποίοι δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να ανταλλάσσουν τα παραπάνω είδη.

Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που θέλουν να ανταλλάξουν ρούχα ή άλλα είδη που πλέον δεν χρειάζονται με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.

Τι μπορείτε να δώσετε η να πάρετε από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο;

Καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης,
βιβλία,
είδη οικιακού εξοπλισμού,
ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία
Καλούμε κάθε συμπολίτη που μπορεί να προσφέρει είδη που μπορούν να διατεθούν από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

… μπορεί ο καθένας να αφήνει ό,τι δε χρειάζεται

και να παίρνει ό,τι του χρειάζεται εντελώς δωρεάν.

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, στεγάζεται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παλλήνης, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Λ. Λεονταρίου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here