«Κόλαφος» για τους γονείς η δικογραφία για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας

0
9

 

Ενώ την Παρασκευή, οι γονείς της 4χρονης Μαρίας-Ελένης οδηγούνται στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο, προκειμένου να δικαστούν για την εγκατάλειψη της ανήλικης κόρης τους, από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ακόμη την άκρη του νήματος στην συγκεκριμένη υπόθεση, αποκλείοντας προς το παρόν το σενάριο της αρπαγής, αν και οι ίδιοι επιμένουν σε αυτή την εκδοχή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των γονιών της μικρής, η 4χρονη κοιμήθηκε μόνη στο δάσος, αφού προηγουμένως περιπλανήθηκε χωρίς νερό και φαγητό. Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν δόλο στους γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, οι οποίοι όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο «αν και είναι υποχρεωμένοι να την φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική της υγεία και ακεραιότητα».

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι γονείς άφησαν μόνη της τη μικρή σε ένα μεγάλο χώρο με παλιά αυτοκίνητα, και ενώ «υπήρχε μουσική με υψηλή ένταση» λόγω του Πάσχα με αποτέλεσμα η μικρή «να διαφύγει της προσοχή τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη και αβοήθητη κατά το μεγαλύτερο μέρος της 01-05-16 και την νύκτα της 02-05-16 σε παρακείμενη δασώδη έκταση όπου και κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα επάνω σε κλαδιά, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε ύστερα από διαδρομή τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο της εξαφάνισής της μέσω της λεωφόρου Αθηνών στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα με κίνδυνο να την παρασύρουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εκτεθειμένη σε όλους τους σχετικούς κινδύνους, καθόσον περιφερόταν στα δάσος, στο δρόμο και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την παρουσία και εποπτεία ενηλίκου μέχρις ότου έγινε αντιληπτή στις 2-5-2016 και περί ώρα 12.45 επί της Λεωφόρου Αθηνών πλησίον της γέφυρας Σκαραμαγκά στο ρεύμα προς Αθήνα από δύο διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν την αστυνομία».….».

«Ήταν μόνο του και φοβισμένο. Είχα δει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ ότι στην περιοχή Σχιστού είχε εξαφανιστεί ένα κοριτσάκι και το αναζητούσαν. Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν απόλυτα. Το κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του αλλά αρκετά φοβισμένο και ταλαιπωρημένο», καταθέτουν οι μάρτυρες οδηγοί που εντόπισαν την 4χρονη.

Αλλά και ο αστυνομικός ο οποίος μίλησε πρώτος στην Μαρία-Ειρήνη αναφέρθηκε στη μικρή λέγοντας πως «ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός ότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας στο δάσος και ανέφερε κάποια στιγμή ότι κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η μικρή «επανέλαβε πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και τη φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Τη ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και μου είπε πως όχι. Τη ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε στο δάσος αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της».

Στη δικογραφία, μεταξύ άλλων μαρτυρικών καταθέσεων, περιλαμβάνεται και αυτή του ψυχολόγου, αστυνόμου Α’ Ειδικών Καθηκόντων, που εξέτασε το παιδί αμέσως μόλις εντοπίστηκε και συζήτησε μαζί του. Ο ψυχολόγος αναφέρει ότι πριν βρεθεί η Μαρία μίλησε και με τον 5χρονο αδελφό της χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για τις συνθήκες εξαφάνισης της 4χρονης. Για τη Μαρία ο ψυχολόγος τονίζει πως ήταν «εμφανώς σοκαρισμένη», ότι επαναλάμβανε πως «την άφησε η μαμά της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε αλλά δεν ήταν πουθενά» και ότι «δεν συνάντησε κανέναν στο δάσος».

Ο ψυχολόγος της Αστυνομίας καταλήγει πως λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του παιδιού δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν η περιγραφή του για την εξαφάνιση του είναι «ακριβής και πραγματική» ενώ τονίζει πως χρειάζεται να διενεργηθεί περαιτέρω εξέταση τόσο για τις συνθήκες που χάθηκε το κοριτσάκι όσο και γενικότερα για τη «δυναμική και τις σχέσεις της οικογένειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here