Κομισιόν: Αμφιλεγόμενη η χρήση της Αγίας Σοφίας για θρησκευτικές τελετές

0
39
epa02868792 A general view of Hagia Sophia Museum during sunset, in Istanbul, Turkey on 16 August 2011. EPA/TOLGA BOZOGLU

 

Καταδικάζει η Κομισιόν τη χρήση της Αγίας Σοφίας για θρησκευτικές τελετές χαρακτηρίζοντας «Αμφιλεγόμενη» τη συγκεκριμένη χρήση. Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναλυτικότερα, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν στην απάντηση του τονίζει: «Η Επιτροπή επισημαίνει στην έκθεσή της, του 2016, για την Τουρκία, τις αντιδράσεις που προκαλεί η αμφιλεγόμενη χρήση της Αγίας Σοφίας, μουσείου που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών» .

Επισημαίνει επίσης ότι «η ιστορία έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι η έλλειψη ευαισθησίας ως προς τα θέματα της θρησκείας και του πολιτισμού έχει τη δύναμη να διαταράξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ ενθαρρύνει και στηρίζει τον διαθρησκευτικό διάλογο, με στόχο να διευρυνθούν η αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here