Κομισιόν: Εφικτή η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, αλλά με μεταρρυθμίσεις

0
7

 

Eφικτή θεωρεί η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Όπως είπε, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως, ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

«Η πρόοδος συνεχίζεται», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και γνωστοποίησε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και ηγείται των εν εξελίξει συνομιλιών.

Η κ. Αντρέεβα επανέλαβε πάντως ότι από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εκταμίευση του νέου δανείου.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την τρόικα και από τις Βρυξέλλες, απάντησε πως αυτά είναι «αναληθή» και «ανυπόστατα».

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρκέστηκε να πει ότι θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της Ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here