Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι και για δάνειο-γέφυρα

0
4

Έτοιμη και για το ενδεχόμενο δανείου-γέφυρας εμφανίζεται η Κομισιόν, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψήφιση του νέου μνημονίου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυτό δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του προέδρου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ,  Άνικα Μπράικχαρτ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για εφεδρικό σχέδιο.

Όπως επισήμανε το αίτημα για υποβολή των σχετικών εγγράφων για δανειοδότηση της Ελλάδας από τον EFSM ζητήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του λεγομένου «μικρού Ecofin».

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι προτιμούμε μια συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου και η υποβολή των σχετικών εγγράφων για χρηματοδότηση από τον EFSM έγινε ως εφεδρικό σχέδιο και κατόπιν αιτήματος του EFC» συμπλήρωσε .

Σημειώνεται ότι υπέρ του δανείου – γέφυρας έχει ταχθεί τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ να θέτει το θέμα εκ νέου σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς το ύψος του δανείου η κ.  Μπράικχαρτ ανέφερε ότι η τεχνική συμφωνία και το Μνημόνιο περιλαμβάνουν το ποσό αλλά αυτό δεν ξεπερνάει τις εκτιμήσεις που ορίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 13ης Ιουλίου.

«Δεν υπήρξαν εκπλήξεις γι’ αυτό» συμπλήρωσε.

Την Κομισιόν θα εκπροσωπήσει στο Eurogroup της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βλάντις Ντομπρόφσκις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here