Κομισιόν: Εξαιρετικά πιθανό ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό Eurogroup

0
3

Εξαιρετικά πιθανό χαρακτήρισε το θετικό αποτέλεσμα για το σημερινό Eurogroup μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράικχαρτ.

Η κ. Μπράικχαρτ ανακοίνωσε πως  ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι,  προσθέτοντας ότι θα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις που θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τόνισε επίσης ότι στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μολονότι δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει δια φυσικής παρουσίας εκπροσώπου της ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ερωτηθείσα για το θέμα του ελληνικού χρέους,  η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι «τα μέτρα για το χρέος θα εξεταστούν μετά την πρώτη επιτυχή αξιολόγηση». «Η έκθεση αξιολόγησης του χρέους δείχνει ότι υπάρχει ξεκάθαρος δρόμος για το θέμα που έχει συμφωνηθεί από τους θεσμούς» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τυχόν ενστάσεις της Γερμανίας για το θέμα αυτό αρκέστηκε να απαντήσει ότι το πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ορίστηκε στις 13 Ιουλίου και συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο. «Κανείς δεν περιμένει να γίνουν από τη μια ημέρα στην άλλη οι ιδωτικοποιήσεις» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here