Κομισιόν: Ισχνή η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

0
5

 

Ισχνή παραμένει η ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως διαπιστώνει η έκθεση, παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη είναι πιο «θωρακισμένη» απέναντι σε ενδεχόμενες κρίσεις, η δυνητική της ανάπτυξη φαίνεται να έχει επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους ανάκαμψης ή άλλες προηγμένες οικονομίες, ακόμη και εκείνες που έχουν πληγεί από τραπεζικές κρίσεις. H έκθεση σημειώνει πως βασικό πρόβλημα της Ευρωζώνης παραμένει η συρρίκνωση των επενδύσεων, η οποία αποτελεί και τη βασική πηγή της τρέχουσας υποτονικής ζήτησης.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η έκθεση εκτιμά ότι περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη θα πρέπει να συμβαδίσουν με αποφασιστικά μέτρα για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της ΟΝΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής Ένωσης.

Στα θετικά σημεία, τα οποία μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η έκθεση περιλαμβάνει το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας και της αγορά προϊόντων έχουν τεθεί ή τίθενται τώρα σε εφαρμογή από ορισμένα κράτη μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here