Κομισιόν: Τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση

Γράφει: aixmi

Την εκτίμηση ότι τα πράγματα στην Ελλάδα φαίνεται να οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ.Κατάινεν.

Tη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γύρκι Κατάινεν και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα καθορίζει τις μεθόδους συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της ΕΤΕΠ, με σκοπό την τόνωση των επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από το φθινόπωρο του 2015.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος Κατάινεν ανέφερε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι κυρίως αυτός που μπορεί να ωφεληθεί έτσι ώστε να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.

«Τα πράγματα στην Ελλάδα φαίνεται πως οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση. Μόλις επιτευχθεί πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα μαζί με την ΕΤΕΠ μπορούμε να ενδυναμώσουμε το συμβουλευτικό μας ρόλο προς τον ιδιωτικό αλλά και στον τραπεζικό τομέα καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες επενδύσεων», κατέληξε.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*