Κομισιόν: Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο

0
8

 

Έρευνα της Κομισιόν έδειξε πως το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, παρ’ ότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit).

Στην Ελλάδα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά αυτή του Ιανουαρίου (91,6). Στην αύξηση του δείκτη συνέβαλαν οι τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και του λιανικού εμπορίου, ενώ επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο κατασκευαστικός τομέας.

Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε στις 104,6 μονάδες από 104,4 τον Ιούνιο. Η βελτίωση οφείλεται στους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, που αντιστάθμισαν την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή.

Από τις μεγαλύτερες χώρες, ο δείκτης αυξήθηκε στην Ιταλία (0,4 μονάδες) και τη Γερμανία (0,2), ενώ μειώθηκε στη Γαλλία (-0,4) και την Ισπανία (-0,5) και έμεινε αμετάβλητος στην Ολλανδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here