Κομισιόν: Υπεγράφη και επισήμως το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

0
2

 

Το νέο, τριετές δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, ενέκρινε και επισήμως η Κομισιόν.
«Η χρηματοπιστωτική στήριξη της Ελλάδας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοδοτική σταθερότητα. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, Μάρτιν Σέλμαρ, επισήμανε ότι «μετά από σκληρή δουλειά, επήλθε επιτέλους συμφωνία».
«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε από όλη την Ευρωζώνη» συνέχισε, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη «ανταλλάσσεται» με μεταρρυθμίσεις.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών συνιστά απόρροια της θετικής εισήγησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, όπως διατυπώθηκε εξ’ άλλου και στις σχετικές ψηφοφορίας στα εθνικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο προηγουμένως, είχε τηλεδιάσκεψη.

O ESM δημοσίευσε τα βασικά σημεία του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας και το συγκρίνει με το παλαιότερο πρόγραμμα του EFSF που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2015.

esm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ