Κομισιόν: Υπεγράφη και επισήμως το νέο δάνειο προς την Ελλάδα

0
7

 

Το νέο, τριετές δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, ενέκρινε και επισήμως η Κομισιόν.
«Η χρηματοπιστωτική στήριξη της Ελλάδας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοδοτική σταθερότητα. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, Μάρτιν Σέλμαρ, επισήμανε ότι «μετά από σκληρή δουλειά, επήλθε επιτέλους συμφωνία».
«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε από όλη την Ευρωζώνη» συνέχισε, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη «ανταλλάσσεται» με μεταρρυθμίσεις.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών συνιστά απόρροια της θετικής εισήγησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, όπως διατυπώθηκε εξ’ άλλου και στις σχετικές ψηφοφορίας στα εθνικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο προηγουμένως, είχε τηλεδιάσκεψη.

O ESM δημοσίευσε τα βασικά σημεία του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας και το συγκρίνει με το παλαιότερο πρόγραμμα του EFSF που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2015.

esm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here