Κομισιόν: Υπό εξέταση οι νέες προτάσεις της Αθήνας

0
5

Με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή εξετάζονται οι νέες επιπρόσθετες ελληνικές προτάσεις που βρίσκονται στα χέρια των θεσμών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στη χθεσινή συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με την ελληνική αντιπροσωπεία (κ.κ. Παππάς, Τσακαλώτος) συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διάφορες προτάσεις, ενώ σήμερα το πρωί και νέες εισηγήσεις υποβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι σημαντικό να αναλυθούν όλες οι προτάσεις, δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εργαζόμαστε στη βάση της δήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, που ορίζει και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι θεσμοί απορρίπτουν τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η επεξεργασία των προτάσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίτερα, πάντως, δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο που επικαλούνταν υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης,  ανέφεραν πως οι νέες προτάσεις που υπέβαλε η Αθήνα προς τους δανειστές της δεν είναι αξιόπιστες.

Ειδικότερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση είπαν πως δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η τρισέλιδη αντιπρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους.

Σημειώνεται ότι αύριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής-Καραϊβικής, αναμένεται να συναντηθούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ,  ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ωρών μπορεί να προστεθούν και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here