Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον Πρωθυπουργό

0
5

«Είμαστε όχι ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε. Σήμερα επέλεξα να κάνω αυτό που κάνω όταν σπιλώνεται και παραποιείται η αλήθεια. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον Πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ο ίδιος ότι πρέπει να σταματήσω να το κάνω» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν τις 08:00 το πρωί.

«Δεν είχε δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό κεφάλαιο. Με πληγώνει και με στενοχωρεί η επιλογή του Αλέξη Τσιπρα να καταχωρηθεί στους πρωθυπουργούς των Μνημονίων και να επιλέξει να πετάξει τους συντρόφους του στα σκυλιά και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού και διεφθαρμένου διαπλεκόμενου κατεστημένου»πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου .

Η πρόεδρος της Βουλής έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο, ενώ έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος,  ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:

«Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με ένταση, ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο Πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Επί αρκετά λεπτά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διαμαρτυρόταν στον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο και δεν την άφηνε να μιλήσει, ενώ  ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here