Κωνσταντοπούλου: Καλώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ, να εξηγήσει τι κερδίσαμε από τη συμφωνία

0
12

 

                 Σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει μια ομάδα του Μαξίμου, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ όπως εκτίμησε, «την κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «σκοτεινή φυλακή» την Ευρωζώνη και σημείωσε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι «ευρώ ή δημοκρατία», με την ίδια να επιλέγει δημοκρατία. «Κι αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή δημοκρατία, πάλι δημοκρατία θα επέλεγα» επανέλαβε.

Όπως είπε, υιοθετεί απολύτως τις θέσεις με τις οποίες είχε εκλεγεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον διέλυσε το κόμμα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον της από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι θα τον καλούσε σε ντιμπέιτ, για να πει τι κέρδισε η χώρα από τη συμφωνία. «Οι πολίτες ζητούν εξηγήσεις. Τι πετύχαμε;», συμπλήρωσε.

Θεωρούσα ότι είχα μία ειλικρινή σχέση με τον κ. Τσίπρα, εξήγησε και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έπεσε, όταν ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε τους υπουργούς που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος στη συμφωνία και έκανε λόγο για αφαίμαξη των πολιτών, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν η μόνη που δεν έθαβε δικογραφίες, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ότι έβαλε «στο συρτάρι» ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά.

Αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, εξήγησε ότι δεν είναι ένα προσωποπαγές κόμμα, αλλά μία συλλογική προσπάθεια. «Καλό είναι να συνηθίσετε να αναφέρεστε στη Λαϊκή Ενότητα όχι ως προσωποπαγές νέο πολιτικό σχήμα, γιατί βλέπω μία επιμονή. Δεν ακούτε ούτε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που σας λέει ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια συλλογική και όχι ένα προσωποπαγές κόμμα».

«Ιδρυτής της Λαϊκής Ενότητας είναι οι 25 βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο, όπως και τον κ. Τσίπρα, όταν έχουν κάτι να πουν, να έχουν το θάρρος των λόγων τους και να το λένε επωνύμως και όχι μέσω κύκλων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι προσπάθησε κατά τη διάρκεια της θητείας της να συγκροτήσει ένα νέο υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με τη Βουλή να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, ενώ έκανε λόγο για μπούλινγκ εναντίον της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here